Tur i fjæra

Nordlendingen liker å være i fjæra – eller i strandkanten som de sier sørpå – og tilbringer ofte tid der, sommer som vinter. Her samles vennegjengen, familien, barnehagen eller kollegaer for hyggelig samvær. I fjæra kan man campe, brenne bål og grille pølser, koke kaffe eller dampe selvplukkede blåskjell. Sjekk blåskjellvarsel på matportalen.no

Alle har like stor rett til å være i fjæra, men det er viktig å ta hensyn til andre samt å forlate området like rent og ryddig som da du kom. Det er faktisk vanlig å ta med seg strandsøppel som man finner underveis også. Sjekk strandryddedagen på holdnorgerent.no

Tips til aktiviteter i fjæra:

Fiske med stang fra bergene
Fange krabber med teine
Fange krabbe med hyssing og agn
Gå på oppdagelsesferd i vannkanten, med hov og bøtte
Plukke skjell og “rekved”, ta med hjem til hobbyverkstedet
Finne flate steiner og kaste flyndre – hvor mange hopp klarer du?
Lage kunstverk på stranda av skjell, steiner, tang ol.
Bygge sandslott
Lage mat på bål; pølser, pinnebrød, fisk, blåskjell, krabbe, frukt og bær, marsmellows mm.

Allemannsretten

Alle har lov til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge. Allemannsretten er et gratis fellesgode og en del av vår kulturarv. Den gir deg rett til å bruke utmarka, uavhengig av hvem som er grunneier. Miljødirektoratet har det overordnede ansvaret for allemannsretten, og på miljodirektoratet.no finner du mer informasjon om den.

Husk redningsvest på de minste barna!