Fisketur

Det er alltid hyggelig å dra på fisketur – enten alene eller sammen med venner. Uansett om man står i shorts og “barfot” på solvarme berg eller har kledt seg godt for et nattkjølig fisketur, så er det en opplevelse. Og man har liksom ikke opplevd Nord-Norge skikkelig før man har spist nykokt, sprellfersk sei på flatbrød, med smør salt og pepper, midt på natta, i strålende solskinn.

Å fiske er spennende og hyggelig for både barn og voksne. Og det er ofte ikke de med mest skills som får den største fangsten. Det fine med fisking er at du ikke trenger så mye utstyr for å sikre deg en god middag. Du kan kjøpe det du trenger for en rimelig penge i sportsbutikken, eller du kan leie utstyr. Sjekk lokalbutikken, servicekontoret eller campingplassen der du er.

Det er mange muligheter om du vil ut på fisketur – ferskvann eller saltvann – fra båt eller fra land – stang eller garn.

Fisker du i et vann eller i en elv må du sjekke om det er sesong, om du trenger fiskekort eller må ha tillatelse fra grunneier. Se inatur.no og statskog.no

Fritidsfiske i sjøen er en viktig del av allemannsretten. I sjøen kan du fiske uten grunneiers tillatelse. Det frie fisket gjelder i utgangspunktet også fiske med faststående redskap. Et unntak fra fritt fiske er fiske med faststående redskap etter laks, sjøørret og sjørøye. Her har grunneier enerett på, og i umiddelbar nærhet av, egen grunn. Se miljodirektoratet.no og fiskeridir.no

Vil du prøve fiskelykken på sjøen finnes det mange muligheter for leie av fritidsbåt. Spør gjerne lokale fiskere etter de beste fiskeplassene. Og husk å ha respekt for havet og været, samt å huske redningsvest.